Witaminowe pyszności w IIA i IIE

 

Październik był wyjątkowo zdrowy, kolorowy i witaminowy dla klas IIA i IIE. Uczniowie, chcąc nabrać odporności przed zimą, przygotowali pyszną i zdrową sałatkę. Dzieci przyniosły swoje ulubione owoce i warzywa, nazwały je i opowiadały o ich walorach smakowych i odżywczych. Następnie dokładnie umyły ręce, owoce i warzywa, i przystąpiły do krojenia produktów. Sałatka udała się znakomicie i drugoklasiści z wielką ochotą wszystko zjadły. Kolejnym kulinarnym zadaniem było przygotowanie przez uczniów kolorowych i pełnych witamin kanapek. Dzieci same dobierały składniki swoich zdrowych kanapek, a następnie odbyła się uroczysta konsumpcja. W miesiącu witaminowym nie zabrakło również rozmów o charakterze prozdrowotnym, które pokazały, jak wiele uczniowie wiedzą na temat zdrowego odżywiania się.

Izabela Hołdak